Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Бизнес предизвикателство "Идеите на малките в действие"

Бизнес предизвикателство "Идеите на малките в действие" - Изображение 1

„Идеите на м Малките в действие” е образователно състезание за ученици от първи до четвърти клас, чиято основна цел е да провокира идеи сред децата за начина, по който може да се изпълнява една или друга предприемаческа професия. Инициативата е финален кръг от специализираната учебна програма на Джуниър Ачийвмънт за стимулиране на бизнес мислене у най-малките ученици и по традиция се реализира под патронажа на Столична община.
Тази година бизнес предизвикателството „Малките в действие“ се организира от Джуниър Ачийвмънт -България с финансовата и доброволческа подкрепа на Дженерал Електрик Интернешънъл-България.
През миналата учебна година малките мениджъри от 3 Д клас на СОУ „Иван Вазов“в екип със своята учителка реализираха идеята си за триетапна процедура, целяща изграждане основите на предприемачаски умения. Работата на учениците беше с благотворителен характер и адресирана към децата от Центъра за настаняване от семеен тип в град Плевен.
Процедурите бяха описани и разработени под формата на технологичен модел, с който се включиха в бизнес предизвикателството през тази година. Идеята бе харесана и премина успешно във втория етап, където мевиджър консултант от Дженерал Електрик Интернешънъл-България даде своите препоръки на учениците, за да превърнат своя проект в печеливша идея. Сред около четиресет отбора от цялата страна спечелихме първо място в категорията Безнес стратегия.
Освен представяне на идеята ни за печеливш бизнес за нашия град трябваше да презентираме идеята си като поместим и снимка на екипа ни. Вижте презентацията, която ни осигури купата.
В презентацията по-долу може да видите нашата печеливша идея.

Категории: Проекти