Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Читателски маратон в IV Д клас

Читателски маратон в IV Д клас - Изображение 1

Маратон на четенето започна в СОУ „Иван Вазов“ в град Плевен. Инициативата е на Детския отдел на Регионална библиотека "Христо Смирненски".
На 16 април учениците от IV Д клас се включиха в този необикновен маратон. Необикновен, защото става въпрос за четене и маратон, защото ние не просто бягаме, а препускаме през пистите на незабравимите детски книги.
Целта на маратона е да се популяризират повече книги сред децата и да заобичат четенето.
Тази година в маратона бяха включени произведения на Шарл Перо. Участващите четвъртокласници се забавляваха с любимите приказки на френския писател по случай 385-годишнината от рождението му.

Инициативата стартира на 2 април- международния ден на детската книга и продължава до 23 април- международния ден на книгата и авторското право.
От 2 до 23 април всички любители на хубавата книга са поканени да се насладят на удоволствието от четенето. Да се потопим във вълшебния свят на приказките на Шарл Перо и преминем през всички любими теми, времена и герои, оставили трайни следи в духовната ни култура. Почти месец, през който можем да отделим повече време за срещи с хубавите книги и незабравимите герои и приключения от романите.

Категории: Творчество