Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Да се подготвим за първи клас

Да се подготвим за първи клас - Изображение 1

Да бъдеш дете е страхотно, макар че го разбираме едва, когато пораснем и имаме собствени деца. Докато се грижим за тях и внимателно следим как растат, можем да открием много полезни уроци от уникалния им подход към живота, свежите им идеи и искрената радост, с която оценяват малките неща в живота. Сега, когато Вашето дете за първи път ще попадне в училище в ролята на ученик се върнете назад, когато Вие бяхте там и си спомнете…… .

Да, то изпитва същите страхове и притеснения, затова в този важен момент цялото семейство трябва да застане до Детето и да му даде опора, да споделите всички радости и трудности, да изживеете заедно голямата крачка.
Но децата с присъщото си безгрижие и необяснима детска логика решават всички проблеми и намират най- невероятните решения, затова не се страхувайте, че са вече ученици. Понякога те се справят по- добре и от нас, въпреки че напоследък често мислят за училището и новите и непознати неща, които им предстоят. За малко Ваше успокоение помествам по- долу необходимите материали, които трябва да набавите за учебната година.

Тетрадки и пособия за първи класТетрадки и пособия за първи клас

 

1. Тетрадки с тесни и широки редове- 5бр., /за учебната година още 5 бр., по възможност да са от бяла , а не от вестникарска хартия/.

2. Тетрадки с големи квадратчета по математика- 5бр., /за учебната година още 5 бр. ,по възможност да са от бяла , а не от вестникарска хартия/.

3. Несесер /да не е метален/.

4. Линийка., триъгълник /сметало, ако детето има нужда/.

5. Химикалки-сини- 2бр.,черни моливи НВ- 2бр. 

6. Комплект цветни моливи и  флумастери.

7. Острилка. 

8. Акварелни /водни/ бои. 

9. Блок №4- 2бр или скицник  / да са от бяла , а не от вестникарска хартия/.

10. Четки за рисуване-2бр. обли и 2бр. плоски.

11. Чашка за вода по рисуване. 

12. Кърпа и постелка за чина. 

13. Гланцова хартия и сухо лепило.

14. Ножичка за хартия.

15. Дъска, ножче и пластилин . 

16. Тефтерче.

17. Спортен екип гуменки или маратонки.

По предмети, които ще изучават първокласниците:1.БЕЛ /Български език и литература/-5 тетрадки с тесни и широки редове -1 за работа в клас и 1 за домашна работа.Сборникът се закупува допълнително.Учебник по граматика, читанка, учебни тетрадки /1,2 и 3/- предоставят се безплатно от МОМН на 15.09.;  

Моля, тетрадките  и учебниците по всички предмети да бъдат обвити и надписани:

За по- голямо удобство по двата основни предмети може да се използват различен цвят обвивки.

2.Математика – 5 тетрадки с големи квадратчета-1 за работа в клас и 1 за домашна работа- Учебник по математика и учебни тетрадки – предоставят се безплатно от МОМН на 16.09.2013г.; Сборникът се закупува допълнително

3.Учебното помагало по избрания предмет за ЗИП / Задължително избираема подготовка/ се закупува допълнително /4.Роден край - 1 тетрадка с тесни и  широки редове 

5.ФВС /Физическо възпитание и спорт/ спортен екип /, анцуг, маратонки или гуменки/.

6.Изобразително изкуство

7.Домашен бит и техника Забележка: Материалите по изобразително изкуство и домашен бит и техника се поставят в плик или папка и се съхраняват в класната стая. Моля, всички пособия и материали да бъдат НАДПИСАНИ! 

8. Безопасност на движението  

Тефтерче /вид и формат по желание/ ВАЖНО! На първата страница на тефтерчето да бъдат записани трите имена на ученика и класа, на втората – дом.телефон и GSM на родителите.

Категории: За родителите