Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Децата рисуват- един детски репортаж

Децата рисуват- един детски репортаж - Изображение 1

В края на 2012 година между господин Димитър Митев – директор на СОУ Иван Вазов" – гр. Плевен и госпожа Емилия Чиосан – директор на училище „Лучиян Григореску” в град Меджидия, Румъния, беше сключен договор за участие на учениците от 1-4 клас в Международен конкурс за детски рисунки под наслов "Хора, факти, места". Почти всички ученици от IV „д“ клас участваха със свои творби. Специално международно жури излъчи победителите и резултатите вече са при нас.
За да отдаде почит на участниците и да ги поздрави участниците директорът организира тържествено награждаване в двора на училището. Анджи се зае да отрази събитието със собствен журналистически репортаж.
Предлагам го в оригинал.
Днес моите съученици бяха наградени, защото спечелиха конкурс за рисунки и да си призная, те бяха прекрасни. Всеки един от тях беше нарисувал различна рисунка- лазарки, моето семейство, най- добри приятели, къде се забавлявам и още много интересни и забавни идеи, но за жалост журито не ги одобри. Конкурсът беше много специален, защото изпратиха рисунките в друга държава, защото конкурсът е на световно ниво. Госпожата много се зарадва като разбра, че от нашия клас има най- много спечелили творби. Каква ли е емоцията да разбереш, че си един от победителите в този важен конкурс ? Надявам се някой ден да разбера. Дори директорът беше отдал благодарности на победителите. Дълго време чакахме резултатите, но ето, че си заслужаваше. Аз също присъствах на награждаването като придружител на най- добрата ми приятелка. Сигурно вече умирате от желание на разберете имената на наградените ми съученици, а ето ги и тях. На първо място е Симона, на трето място са Стели, Никол, Дамла, Правда, Ясмин и Миглена. Сигурно са много щастливи. Пожелавам и още много успехи.
Е, вече трябва да приключвам, но продължавайте да посещавате нашия блог ! Сигурна съм, че в най- скоро време отново ще съобщим радостни новини.
Анджела Тодорова- IV „д“ клас

Категории: Творчество