Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Днес е просто мамин ден!

Днес е просто мамин ден! - Изображение 1

Има ли някой, който не е съгласен, че мама има най-сладките ръце? Мама има най-чувствителното и вярно сърце - в него любовта никога не угасва, тя не остава безразлична към нищо, което ни се случва.
Затова на празника решихме да поднесем изненади на нашите майки, но от най- ценните, които идват от сърцето. Всички деца приеха да покажат колко добре вече могат да четат и тайно подготвиха стихотворение за мама, което с много старание представиха.
Във втори клас започваме да пишем трудните съчинения. Но нищо не е мъчно, когато трябва да опишем мама. С много любов редиха думи и подготвиха най- ценния подарък- съчинение описание за моята майка.
„Моята майка е най- мила, мама е любов, мама е щастие, обичам, косата на мама, обичам, когато мама ме гушка, не мога да си представя и ден без мама, мама е моето слънце”. Мили думи за най- важната- мама!
Изработихме и подарихме цвете на нашите майки.
Те са най-смелите, за децата си са готови на всичко. Те са готови да излязат на сцената и да участват в нашата семейна игра: „Мама и аз!” и започна забавлението!
Два отбора от деца се надпреварваха да пишат комплименти за мама, но избираха само прилагателни имена.
В следващата игра децата носеха балони, майките трябваше бързо да ги спукат. В играта „Облечи се синко”, участваха екип от майка и син. От купчината дрехи мама трябваше да открие тези на своето момче, да му помогне да се облече и бързо да го изпрати с раницата на училище. По- нататък в играта „Супермаркет” проверихме как помагаме на мама, която ни изпраща на магазин и бързо трябва да купим и донесем продукти. В състезанието „Моята майка е най-красива” участваха
смелите майки, които се престрашиха да седнат на стола за разкрасяване. Всяко момиче гримира своята майка. Заедно търсихме различни части на поговорки за мама и вярно подреждахме думите и пак в екип с майките.
В последната игра „Опознай детето си по... длан“, майките със завързани очи трябваше да разберат чия ръка принадлежи на нейния син или дъщеря. Вълнението беше голямо и всички участваха в нея.
В началото майките ни поглеждаха предпазливо, но всички деца с толкова енергия и желание участваха заедно с тях в игрите, че изненадата прерасна в детско искрено забавление. Ясно е, че играта с мама е любима и колкото и да сме заети трябва да намираме време, защото нашите деца са деца сега. Това време ще отлети и никога няма да се върне.

 

 

Днес е просто мамин ден! - Изображение 2Днес е просто мамин ден! - Изображение 3Днес е просто мамин ден! - Изображение 4Днес е просто мамин ден! - Изображение 5
Категории: За родителите