Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Истинско детско приятелство и милосърдие

Истинско детско приятелство и милосърдие - Изображение 1
 
Духът на Коледа влезе в СОУ „Иван Вазов“ заедно с децата от Центъра за настаняване от семеен тип. Те изпълниха зала „Европа“ с много радост и енергия. Децата от училището от три дни празнуват, но днес учениците от IV „д“ клас за трета поредна година посрещат своите приятели. Традиционно отбелязват заедно зимните празници и всеки път по различен начин. Заедно с малките първокласници от I „д“ гледаха постановката „Рождество Христово“, представена от НПО „Християнска организация“. Героите показаха християнските добродетели приятелство, любов към хората, доброта, да споделиш с бедните и малкото, което имаш, защото носиш добро сърце.
Децата се надпреварваха да дават отговори на въпросите на актьорите и така в непринуден разговор заедно представиха пиесата, която беше посветена на милосърдието и правенето на добро.
Всички деца получиха подаръци от Германия, изпратени за децата на България. Всеки отвори своя пакет и получи различни лакомства, дрехи и игри.Като истински приятели споделяха и разглеждаха подготвените им изненади, дори си разменяха различни предмети, които са им харесали. Учениците от IV „д“ подариха на своите приятели събраните дрехи и играчки, които бяха подготвили за тях и ги изпратиха с пожелания за светли празници.

Категории: Творчество