Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Най- добрите IT Знайковци

Най- добрите IT Знайковци - Изображение 1

От 26 до 28 април 2013 г. в туристически учебен център "Момина крепост" се проведе национален кръг на състезанието по информационни технологии за ученици от 1. до 4. клас „IT Знайко“. Домакин на събитието по традиция беше Сдружение „Образование и технологии“ с подкрепата на Microsoft. Откриването се състоя в късния следобед на 26 април. За да премерят сили в компютърните технологии бяха избрани и поканени по двадесет деца от първи, втори, трети и четвърти клас. Ученици от 4 Д клас взеха участие в първия и втория кръг, които се проведоха през цялата учебна година. Класираха се и в двете надпревари, но в областното състезание участваха Захари, Маринов, Симона Резашка, Синтия Чалъкова и Мирела Симеонова.
Надпреварата беше оспорвана, защото участваха много ученици от цялата страна,а и времето беше малко, но упоритата работа и компютърните умения помогнаха на Синтия и Симона и те се наредиха сред най- добрите, които получиха покана за участие в националната надпревара.
Глобалните теми, по които работиха всички участници бяха Митове и легенди и Изчезнали и изчезващи видове животни, разбира се при различните възрастови групи изискванията към техническото представяне бяха различни. Нашите представителки избраха да работят по двете различни теми. Въпреки предварителната подготовка момичетата се притесняваха като на състезание, но домакините се бяха погрижили в свободното време да поднесат прекрасни изненади за всички деца. Докато се провеждаха състезателните сесии на всяка възрастова група останалите деца се забавляваха сред прекрасната природа на местността Ксилифор. Опитаха своите сили в скалното катерене и се повозиха на горски асансьор, аниматори се грижеха за доброто настроение на участниците и ги забавляваха като организираха дискотека и вечер на талантите-„Като две капки вода“.
Организаторите многократно поздравиха всички участници и подчертаха своето задоволство от представените работи на състезанието. Подчертаха, че четвъртокласниците се доближават по технически умения и замисъл на проектите си до седмокласниците.
Синтия и Симона си тръгнаха доволни от своето представяне, защото премериха сили с най- добрите в страната и заредени за нови предизвикателства към новите технологии.

Категории: Творчество