Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Първи «г» клас от НУ «Патриарх Евтимий» се включи в третото издание на проекта «Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките»

Първи  «г» клас от НУ «Патриарх Евтимий»  се включи в третото издание на проекта «Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките» - Изображение 1

Днес бе даден старт и в класната стая на I „г” клас и тяхната учителка Милена Борисова „се срещнаха и запознаха” онлайн с всички участници в проекта. На срещата присъства и директорката на училището госпожа Весела Йотова, която поздрави първокласниците.
311 деца от начален етап от цялата страна- Бургас, Монтана, Сейдол, Плевен , Русе, Провадия, Пелишат, Тополица, Средец, София, Панагюрище, Смолян от ноември до април ще се обучават в сесии с ментори и експерти от PEPCO, Junior Achievement Bulgaria и преподаватели по проект “Бъдещето съм аз- Предприемачество за най-малките“, който е базиран на образователна програма „НИЕ“ на Джуниър Ачийвмънт, насочена към деца на възраст между 5 и 10 години.
Проектът цели да въведе най – малките ученици чрез метода „учене чрез правене“ в света на бизнеса и предприемачеството, като им осигури както практическите знания, така и реален мост към бизнеса. По време на обучението по програма „НИЕ” се разглеждат понятия, свързани с личната икономика, като се използват кратки разкази, прочетени от учителя, както и срещи с ментори от PEPCO Bulgaria в поредица от практически занимания. Неразделен елемент от обучението е и онлайн посещението на бизнес практици в клас.
Малките предприемачи вече получиха своята първа задача от организаторите- да претворят в рисунки магазина, за който мечтаят и започват работа по нея.
Джуниър Ачийвмънт е водеща организация в света с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развиване на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство, кариерно ориентиране. Програмите на JA са признати от Генерална дирекция „Предприятия“ на Европейската комисия като „Най-добра практика в обучението по предприемачество“
През 2009 г. е подписано официално споразумение за партньорство и сътрудничество в процеса на обучението по предприемачество и осъществяване на съвместни инициативи и проекти между JA България, като стратегически партньор на МОН, за интегриране на компетентността „предприемчивост и инициативност“ в българската образователна система чрез надграждащ модел на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning)
Проектът ще завърши през април 2022 и включва три творчески урока и конкурс на тема „Новият цвят на пролетта“, защото тематичните занимания с изкуство са един прекрасен начин за изграждане на интердисциплинарни връзки между изучаваните в училище различни предмети и стимулиране на въображението, което е портал към новите идеи, към по-правилното разбиране на света и мястото ни в него.

 

Първи  «г» клас от НУ «Патриарх Евтимий»  се включи в третото издание на проекта «Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките» - Изображение 2Първи  «г» клас от НУ «Патриарх Евтимий»  се включи в третото издание на проекта «Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките» - Изображение 3Първи  «г» клас от НУ «Патриарх Евтимий»  се включи в третото издание на проекта «Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките» - Изображение 4
Категории: Проекти