Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Подаръци, но от тези без опаковка...

Подаръци, но от тези без опаковка... - Изображение 1

Преди месец учениците от I „д“ клас обявиха благотворителна кампания за децата от Центъра за настаняване от семеен тип по молба на неговата директорка, която сподели, че децата нямат зимни обувки. Събрахме доста дрехи и обувки и почти всички деца от класа се включиха в инициативата, на която откликнаха и родителите. Но за всички по- важно беше да се видим с децата и да станем приятели, защото благотворителността сама по себе си създава неравнопоставеност между дарителя и получаващия, а децата са еднакви и те не правят разлика и толкова бързо се сприятеляват. Да се срещаме не само по Коледа, а често да се събираме, да играем, да споделяме интересни моменти и да си помагаме това е по- важно за нас.
Такива взаимоотношения осъществиха през последните четири години учениците, с които работи госпожа Борисова и сега вече са в пети клас. Защото децата от малки могат да се събудят за милосърдието и благотворителността и защото децата нямат опит и не са се сблъсквали и с другия живот на децата от институциите, за които се грижи държавата.
Срещнахме и съмишленици- екипът на детска сладкарница ДисниМания, които осигуриха лакомствата за децата, за да се включим заедно в един истински детски празник в залата за хранене в СОУ „Иван Вазов“, където аниматори забавляваха малките плавници.
Изработихме красиви зимни картички. Изучили сме само част от буквите, но успяхме да напишем нашите детски пожелания с много старание и любов. Дни преди събитието децата I от „д“ споделяха, че са много щастливи от предстоящата среща. В уречения ден нетърпеливи чакахме децата от Центъра на входа на училището и те пристигнаха. Поздравихме се и като приятели, които се познават от много време, хванати за ръце въведохме нашите приятели в класната стая. Подарихме и картичките и заедно сричахме пожеланията за здраве и весели игри. Гледахме презентация, която представи зимните празници в различни държави и многото имена на Дядо Коледа по света. Инициативата ни се сля с благотворителната кампания на големите ученици, които подариха модерен телевизор на децата от Центъра.
После започна нашият общ празник, подготвен от сладкарница ДисниМания. Заедно танцувахме, играхме, посрещнахме белобрадия старец, който раздаде много подаръци на всички. Усмивката не слизаше от лицата на децата, защото от всички подаръци най- ценни са тези без опаковки, тези които идват от чистите детски сърца, а такива на нашия празник имаше в изобилие.

Категории: Творчество