Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Получихме писмо от Дядо Коледа

Получихме писмо от Дядо Коледа - Изображение 1

Всички очакваме тази свята нощ с голямо нетърпение, но Коледата е най-обичана от децата. Те вярват в Дядо Коледа и очакват с нетърпение подаръците, които са си пожелали.
Коледният дух влезе в класната стая на 2 „д” клас на СОУ „Иван Вазов”преди няколко седмици, когато всеки ученик получи специален лист с лика на Дядо Коледа и всички започнаха да пишат своето писмо до добрия старец. Освен желанията за своите подаръци децата отправиха молба да не забравя и децата без родители и да посети и тях. Заедно с това се разрази истински детски спор за това, съществува ли Дядо Коледа и кой всъщност изпълнява детските желания.
Чуха се твърдения от :” не, няма Дядо Коледа, подплътени с много доказателства и че белобрадият старец е мит в нашите глави, а подаръците са от мама и тати, както и твърдо вярващите в неговото съществуване, съпроводени с уникални детски доказателства.” Независимо от разразилия се спор всички отправиха своите послания към добрия старец и предадоха писмата на госпожа Борисова, която ги изпрати по коледната поща до Северния полюс в Лапландия- планината Корвантунтури, където е домът на Дядо Коледа и неговите помощници.

Въпреки недоверието, едва ли има дете, което не мечтае да се докосне лично до Дядо Коледа и което да не е щастливо да получи писмо от него.
Писмо, написано лично от Дядо Коледа за учениците от 2 „д” клас, донесе в класната стая служителят от охраната на входа на училището. Представете си щастието в очите на детето си, когато получи със специална поща писмо, подписано от белобрадия старец. подпечатано лично от него, в което пожелава весели празниц!. Сигурна съм, това ще се помни дълго.След първоначалната изненада и широко отворени очи, оглеждането на пощенския плик и инспекцията на невярващите се чу „бързо отваряй и чети”. Освен поздравът към децата и благодарности за техните писма прочетохме за всички инициативи, в които участвахме . За събраните дрехи и обувки за нуждаещите се деца, за предадената стара хартия и стартиращата благотворителна екологична инициатива за събирането на пластмасови капачки, което всъщност е накарало белобрадия старец да напише писмото си, в което се казва: „ Ето защо, Аз, Дядо Коледа, реших да ви изпратя писмо, точно на Вас, учениците от 2 „д” клас, за да Ви кажа, че се гордея с Вас и вярвам, че ще бъдете все така добри, милосърдни, загрижени, отговорни и даряващи.” По- нататък споделя с децата своите притеснения как ще събере всички подаръци в шейната, която е почистена и в пълна изправност за голямото пътуване. Надява се с голямата магия на празника да успее да се справи, както и с тежката работа на джуджетата в коледната работилница. Накрая Дядо Коледа благодари за милите писма и се надява догодина отново да му пишат. С много обич пожелава на всички незабравима Коледа.
Какво съвпадение, но и госпожа Борисова беше получила на електронната си поща послание от далечна Лапландия, в което се представяше най- известната полярна провинция- столица, жители и поминък на хората , както и красивите северни сияния. Научихме много за работата на джуджетата и основните им задължения- да обикалят света, да наблюдават децата, да четат писмата с техните желания и да изработват играчките.Не пропуснахме и верните помощници- елените. Така, непосредствено преди празника, коледният дух завладя всички ученици от 2 „д” клас.
Истинското удоволствие остава за мен, слушайки всичките доказателства „за” и „против” съществуването на Дядо Коледа. Много благодаря за досетливостта на родителите, поднесли ни тази истинска изненада. Това е доказателство как малко помощ, от мислещи за децата си родители, може да направи щастливи всички.
Нека си спомняме тази Коледа дълги, дълги години и запазим красивата вяра в Дядо Коледа по -дълго време!

Светли празници и пожелания да запазим магиятана Коледната нощ през цялата година, за да бъдем по- добри, да се обичаме повече и да имаме силата да сътворяваме по едно малко чудо всеки ден- една добра дума, една усмивка, една протегната ръка и топъл жест.Бъдете истински и по детски щастливи и вярващи в чудеса, защото те съществуват.

Д. Коледа

Категории: За родителите