Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Съществува ли Дядо Коледа?

Съществува ли Дядо Коледа? - Изображение 1

Още в началото на декември учениците от III Д клас получиха писмо от Дядо Коледа, в което той постави задача на всеки един ученик във времето до празника. Стриктно изпълнявахме заръките на добрия старец и се забавлявахме, но не пропуснахме и да напишем и изпратим своите писма до него. Това отново предизвика стария спор- съществува или не Дядо Коледа. И всичко започна с едно изречение, което и аз не разбрах кой „хвърли” в класната стая. „Честно да ви кажа тези, които идват по детски градини не са истински. Дядо Коледа е за малката ми сестричка”. И се разрази истински спор, но по детски искрен и с толкова непоклатими доказателства в полза и на двете тези, че не устоях, записах ги и ги предлагам без редакция.

„Как ще има летящи шейни и елени, та това противоречи на законите на гравитацията? Самолетите са с перки, а на шейните къде са перките, как летят тогава?”
„С мама и тати си купувам подаръците, затова не вярвам, знам че не съществува”.
„Чакайте, чакайте имам случка! На една Коледа вратата ни беше заключена и аз следях никой да не става от масата, но пред входната ни врата имаше подаръци. Кой ги е оставил?”
„Как може да оцелее човек без храна? А и видях писмото му в магазина”.
„Дядо Коледа е майките и бащите!”
„Истински са само мечтите на децата !”
„Гледах филмче, в което видях, че на северния полюс има голям град на Дядо Коледа с много джуджета, значи съществува!”
„Дядо Коледа е доброто в хората ! Всички, които не вярват в него не са добри! Когато вярваш и си добър при теб идва коледният дух!”
„Тати ми каза, че той е в сърцата ни!”
„Значи физически Дядо Коледа не съществува, а той е в сърцата на хората и ги кара да бъдат добри!”

Не чакайте чудесата - случвайте ги за себе си и другите не само на Коледа!
Да си пожелаем да запазим коледния дух през цялата година и да бъдем вярващи и по- добри и поне малко искрени и неподправени като децата!

Категории: Творчество