Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Симона и Анджи с награди от литературен конкурс

Симона и Анджи с награди от литературен конкурс - Изображение 1

Анджела Тодорова и Симона Резашка от IV „д“ спечелиха конкурс посветен на великата шведска писателка Астрид Линдгрен. Наградата не е случайна, защото вижте сами как Симона отрази събитието. Това е първият неин авторски материал, който се публикува, но от него личи истински журналистически усет.

105 години от рождението на Астрид Линдгрен
На 14 ноември се проведе Регионален детски творчески конкурс по случай сто и пет години от рождението на легендарната писателка Астрид Линдгрен- озаглавен“ МЕЧТИ, УСМИВКИ И ВЪЛШЕБСТВА „ . Той беше посветен на децата и детските книги, които Астрид Линдгрен е написала. Цялото нейно творчество е било посветено на детския свят.Награждаването на отбичените творби от конкурса се проведе в регионалната плевенска библиотека „ Христо Смирненски“ . Представени бяха театрални постановки по кратки откъси на романите „ Пипи- дългото чорапче“ и „ Емил от Льонеберя „. Младите артисти, четвъртокласници от училище „Христо Ботев“, се справиха великолепно,като същевременно допринесоха за приятната и празнична атмосфера. Така позволиха на всички присъстващи да се потопят в художественото вълшебство на Астрид Лингрен.
Аз и приятелката ми Анджи от моя клас с нетърпение чакахме да чуем имената си сред наградените участници. Конкурсите бяха в три категории: Първата за картини, посветени на различни творби на Астрид
Втората за творчески текст на английски език. И третата за творчески текст на български език.
Най вълнуващият момент беше когато ни наградиха. Странно бе, че наградите за произведенията на английски бяха повече отколкото за произведенията на български език. Наградените деца с български произведения бяха пет или шест.
Очаквах с нетърпение да ме извикат на подиума за дългоочакваната награда. Когато чух името си излязох и ми връчиха грамота за отлично представяне и книга на Лорън Сейнт Джон „ Тайната на малкия залив“ .
Дамата, която ми връчваше наградата, ми пожела да печеля още много конкурси. Отправих поглед към обектива на апарата, който мама бе насочила към мен и заедно с Анджи разтеглихме устни в тържествуващи усмивки. Повярвайте ми, бе наистина прекрасно. Пожелавам ви го и на вас- усетете го!
Симона Резашка

Категории: Творчество