Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Сред най- добрите сме в "IT Знайко"

Сред най- добрите сме в "IT Знайко" - Изображение 1

Приключи първи кръг на състезанието по информационни технологии IT Знайко за ученици от 1 до 4 клас, в което взеха участие 520 ученици от различни градове и села в България. Състезанието се провежда с подкрепата на Майкрософт – България, в рамките на програмата "Партньори в познанието". Щастливи сме да споделим, че измежду толкова много участници и единствени от Плевен в първи кръг са класирани учениците от нашия клас Росен Димитров, Мирела Симеонова, Синтия Чалъкова и Захари Маринов от СОУ " Иван Вазов". Поздравяваме ги за оригиналните идеи и упориттта, а класирането им е потвърждение, че работата им е на високо ниво.

Съзтезанието IT Знайко е насочено към всички ученици от 1 – 4 клас, независимо дали изучават информационни технологии в училище. Идеята се обосновава от факта, че в съвременните условия децата растат в дигитална среда. От най-ранна възраст те са заобиколени от различна електронна техника и разнообразни технологии, които използват интуитивно.
Целта ни е да се провокират да използват компютъра и технологиите за решаване на учебни задачи, за проява на творческо и критично мислене. Състезанието IT-Знайко има за цел да даде възможност на учениците и малките деца да покажат уменията си за работа с ИТ, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.
Привличат се като партньори учители и родители, с което се провокира положително отношение към извънкласните форми на работа, към проектно-ориентираната работа и използването на информационни технологии за реализирането им.
Това е голям успех и се надявам и останалите ученици от класа, които имат интерес да се включат във втори кръг, който очакваме да стартира скоро

Категории: Проекти