Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Световна седмица по предприемачество- първокласници и родители заедно

Световна седмица по предприемачество- първокласници и родители заедно - Изображение 1

Уважаеми, Родители,
За шеста поредна година Джуниър Ачийвмънт България е организацията – домакин на Световната седмица по предприемачество за България, която се провежда в периода 18-24 ноември 2013 г.
В рамките на тази седмица милиони млади хора по света ще вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие.
Учениците от I „Д“ клас и госпожа Борисова имат удоволствието да поканят всички родители на ученици да вземат участие в Световната седмица по предприемачество, като се включат в екип със своите деца в първия учебен час по предприемаческите програми на Джуниър Ачийвмънт България.
Заповядайте на 21 ноември /четвъртък/ в 17:30 ч. в кабинет 209 в СОУ „Иван Вазов“
Джуниър Ачийвмънт е най-старата, най-голямата и най-бързоразвиващата се организация с идеална цел, която работи в областта на икономическото образование. Основана в САЩ през 1919 г. , Джуниър Ачийвмънт е достигнала до повече от 80 милиона младежи. Само през настоящата академична година 8,5 милиона ученици в 400 хил. класа, 330 хил. доброволци в 123 държави участват в курсовете и програмите на Джуниър Ачийвмънт.
Основана през 1997г., Джуниър Ачийвмънт България е член на организацията Junior Achievement Worldwide (JAW) и нейното регионално подразделение Junior Achievement –Young Enterprise Europe (JA-YE). Джуниър Ачийвмънт е водещата организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех. Курсовете са насочени към млади хора от 6 до 25 годишна възраст.
Стартирала с 10 пилотни класа, днес Джуниър Ачийвмънт България предлага 27 образователни курса и бизнес програми и има над 26 хил. ученици в цяла България. Мисията на Джуниър Ачийвмънт България е да образова и вдъхновява младите хора да ценят свободната инициатива, бизнеса и икономиката, за да подобрят качеството на живота си. Подготвя ги да успяват на полето на глобалната икономика. През академичната 2008-2009 г. програмите на Джуниър Ачийвмънт България се преподават от 680 учители в повече от 650 учебни заведения в над 100 населени места. От 1997 г. насам повече от 100,000 ученици, 780 учебни компании и 1500 бизнес консултанти са участвали в дейностите на Джуниър Ачийвмънт България.
С помощта на доброволни бизнес консултанти учениците на Джуниър Ачийвмънт България придобиват практически знания за света на бизнеса. Повече от 250 корпорации и държавни институции ежегодно са домакини на ученици на Джуниър Ачийвмънт България за инициативата „Мениджър за един ден”, а над 40 компании подкрепят финансово дейността на Джуниър Ачийвмънт България.

Категории: За родителите