Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Участвайте в конкурс ''За възрожденския дух на съвременния учител

Участвайте в конкурс ''За възрожденския дух на съвременния учител - Изображение 1

Прочетох тази обява и реших да я споделя тук, защото и аз се интересувам от образа на учителя, преподаващ в съвременното училище. Интересно би било да се видят различни гледни точки на- ученици, родители и учители.
Дали той се среща и днес или е останал назад във времето във Възраждането? А може би той е продукт на своето време и няма място в днешното училище. Какъв дух трябва да носи съвременният учител, срещали ли сте го и какъв трябва да бъде той? 
Сдружение "Приятели на децата", Европейска комисия в България и Министерството на образованието и науката обявяват Национален конкурс на тема "За възрожденския дух на съвременния учител".


Конкурсът е посветен на 1 ноември – Деня на народните будители.
В конкурса участват ученици, учители, родители с авторски литературни творби за съвременни български учители с възрожденски дух и дела.
Оценяването на творбите е от петчленно жури с представители на Сдружение „Приятели на децата”, МОН и Европейската комисия в България.
Целта на конкурса е издирване на съвременни учители с възрожденски дух, обществено им популяризиране и признание, издаване на сборник с отличените литературни творби.
В националния конкурс се участва с авторски литературни творби, изпратени до 25.10.2013 г. на електронна поща: priqteli_na_decata@abv.bg
Авторът представя себе си и учителя, за когото е писал в литературната творба. Авторът изпраща свои лични данни за контакт.
Наградите за първите три места са в размер на 1500 лева, като се разпределят по следния начин: 1. място – 800 лева; 2. място – 500 лева; 3. място – 200 лева. Отличените автори с поощрителни награди получават грамоти и участват с творбите си в сборника.

Категории: За родителите