Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Успешна инициатива за пътна безопасност

Успешна инициатива за пътна безопасност - Изображение 1

Официалната церемония по връчване на третите Годишни награди за пътна безопасност се проведе на 4 декември в Шератон София хотел, зала „Сердика“ с водещ Владислав Прелезов. 
Покана получи госпожа Милена Борисова, като ръководител на проект „Малки регулировчици“, който проведе със своите ученици от IV „д“ клас през изминалата учебна година и вече отразихме. Инициативата на децата беше насочена към неправилното спиране на автомобили върху пешеходната пътека пред входа на училището. Децата се опитаха да привлекат вниманието на възрастните и да покажат , че се нарушава правилника за движение. Инициативата беше удостоена със специалната награда за участие с атрактивна кампания и организаторите връчиха почетен плакет и статуетка.


Церемонията по връчването на наградите беше открита с приветствие на учредителите Любка Маринова, Светослав Костов и Владимир Тодоров, които слагат началото през 2011 година.Споделено беше, че за тези три години благодарение на подобни инициативи са намалели смъртните случаи при пътни произшествия с около 1500. С приветствие към присъстващите се обърна Цветан Цветанов. На форума присъстваха над 70 организации и институции от цялата страна, като за връчването на наградите бяха поканени Негово превъзходителство посланикът на кралство Нидерландия Том ван Оорсхот , заместник кметът на гр. Серес Гърция Панайотис Григориадис, заместник-кметът на София Любомир Христов , министърът на транспорта и информационните технологии, български евродепутати и журналисти. 
Над 70 инициативи са регистрирани тази година в различните категории: НПО, за журналисти и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност, училища и детски градини, Инициативи за пътна безопасност от държавни институции, общини, Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации, служител на „Пътна полиция”, предотвратил пътен инцидент. Тази година в конкурса бяха номинирани множество успешно проведени инициативи в областта на пътната безопасност.

Категории: Проекти