Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Виктор и Деяна сред най- добрите IT Деца

Виктор и Деяна сред най- добрите IT Деца - Изображение 1

На 25,26 и 27 април 2014 г. в курортен комплекс Пампорово, хотел Финландрия сред 120 изявени знайковци от цялата страна, Виктор Руменов и Деяна Върбанова от I „д: клас се състезаваха в компютърната зала, спортуваха по поляните и танцуваха на дансинга. 

След официалното откриването и вечерята беше организирана детска дискотека. Беше страхотно, защото докато се забавляваха участниците се опознаха и създадоха нови приятелства.

 

В деня на състезанието всички първокласници застанаха в залата пред компютрите и създадоха своите рисунки с помощта на програма Paint. Вики и Дея работиха по екологичната тема за влиянието на човека върху планетата Земя.Участниците трябваше да демонстрират не само отлично познаване на програмата и технически умения, но оригинална концепция и разработване на темата и всичко това ограничено във времето. След приключване на състезателната програма аниматори забавляваха децата с игри на открито, като стрелба с лък и арбакан. Всички придобиха нови умения и бяха много щастливи. После игрите продължиха в хотела с мини голф на закрито и посещение на басейн. След това децата отидоха в залата за творчество и си изработиха сами пиратски маски и изделия от хартия. Всички бяха много красиви и оригинални. Аниматорите предложиха на децата да търсят пиратско съкровище, което беше скрито на много места в хотела. Всеки малък участник успя да намери по една” златна”, шоколадова жълтица. Но това не беше всичко. След вечеря имаше организирано пиратско парти. Там всички бяха облечени като пирати и заедно танцуваха, пяха и много се забавляваха. Проведе се конкурс за най-атрактивен пиратски костюм, танц или песен. Много пирати, пиратски дъщери и корабокрушенци акустирха на пиратския бряг.

Последният ден се проведе награждаването, където при първокласниците Виктор получи специалната награда за дизайн и грамота за отлично представяне. Деяна получи грамота за отлично представяне. Това не ни изненадва, защото във всички кръгове на състезанието, които предшестваха националния, Виктор и Деяна бяха сред най-добрите в страната. Без съмнение те заявиха много силен интерес към информационните технологии. Пожелаваме им много отлични представяния, защото са много добри!

 

Категории: Творчество