Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Второкласници участват в "Математика без граници"

Второкласници участват в "Математика без граници" - Изображение 1

Педагогическа асоциация "Образование без граници" - България и Научно-образователен център "Иновации" – Казахстан са организатори на международния турнир „Математика без граници”2014/2015 година, в което са заявили участие повече от 10000 ученика от много държави. 2114 второкласника ще премерят сили в първия етап на турнира.
170 ученика от СОУ „Иван Вазов” за пореден път доказаха, че езикът на математиката е достъпен за всички и взеха участие във второто издание на международното състезание „Математика без граници”.
Преди започването всеки състезател даде своето обещание да спазва духа на честното състезание и да покаже най- доброто от себе си.

Сред състезателите се наредиха и Габи, Христин, Преслава, Дея, Дари, Виктория, Мариян, Найден, Димитър, Божена и Алекс Василев от II „д” клас.
Всички се представиха повече от успешно, въпреки че организаторите малко ни изненадаха тази година с по-сложни задачи. На сайта на състезанието вече са номинирани победителите. А ние очакваме сертификатите и гледаме към следващия кръг- зима, където ще се представим още по- убедително.

Категории: Математика