Милена Борисова
Първи стъпки в училище

За изненадващите мили жестове

За изненадващите мили жестове - Изображение 1

Във втори клас започваме да пишем тези трудни съчинения. От много години поставям темата на първото описание „Моята майка” и подготвяме подарък за осми март. Чела съм много от тези съчинения и съм сигурна, че това е най стоплящият, ценен и незабравим подарък за всяка майка.
Днес и аз бях изненадана! Мими и Гери се сетили да напишат съчинение описание на тема „Моята госпожа”. Толкова истински, по детски честни и различни по стил, но все пак описания. Чудех се дали да ги споделя или да ги запазя само за себе си, защото за мен това са съкровища от тези, които остават за цял живот, че не бива да остават скрити.
Разполагам с рисунки, портрет в цял ръст, от който научавам много за себе си. Забелязвам детайли от външния ми вид, които ме карат да се усмихвам. Косата, очите, червилото, роклята, герданът и „токчетата”, които Гергана винаги забелязва. Зная, че децата виждат всичко, но тези портрети са голям комплимент към мен.
Съчиненията са написани директно на белова, всяко изречение с различен цвят, без нито една правописна грешка, като изключим няколко главни букви за начало на изречение. В края на съчинението Мими е нарисувала скъпоценен камък, а Гери- красиво сърце. Ето ги и тях:


Моята госпожа е много мила! Аз обичам да и казвам „госпожо много сте красива”. Нейното лице е естествено красиво. Косата и е къса, но хубава. Тя се облича модерно и елегантно. Хобито и е да ни забавлява и разсмива, като ни пуска презентации. Очите и са като диаманти.
Следва пожелание и подпис. С обич. От Гери.


Моята госпожа е много мила!” Спуска ни” интересни филми, но понякога момчетата шумят и не можем да чуем това което ни пуска, затова го гаси. Но аз и Гери не се сърдим, защото те са си такива.
Май ще ходим на Леденика. Госпожата ни ще гледа да не ни загуби в пещерата. Милена Борисова е добър учител. Явно в „Иван Вазов” е била много строга. Но тука в „Патриарха” е мила с нашия клас.
Лицето на госпожа Милена е по- меко от искрящи светещи звезди. Винаги когато има спор тя го разрешава.И след това, независимо дали са момичета или момчета, после всички са приятели.
Очите и са по- бляскави и от звездите. Ръцете и са по- меки и от плюшени играчки. Тялото на госпожата е стегнато и красиво. Милена Борисова се облича или с пола или с други дрехи.
Госпожата ще ни научи на много неща, като таблицата с 6,7,8,9,10 и по- нагоре.
Госпожа Милена би направила всичко, за да ни научи на повече от 10000000 неща.
Мария


Какво бих могла да кажа повече, освен едно голямо „БЛАГОДАРЯ МОМИЧЕТА” за оценката ви. Вие направихте празника ми усмихнат и незабравим.

За изненадващите мили жестове - Изображение 2За изненадващите мили жестове - Изображение 3
Категории: Творчество