Милена Борисова
Първи стъпки в училище

За живот без тютюнев дим- 5

За живот без тютюнев дим- 5 - Изображение 1

През миналата учебна година заедно с родителите активно участвахме в „Проектът на нашия клас- За живот без тютюнев дим-4“ и завоювахме първо място в страната, като проведохме множество инициативи свързани с превенция на тютюнопушенето. Отново изпратихме свой проект и през месец ноември разбрахме, че проектопредложението ни е одобрено от Министерство на здравеопазването.
Решихме при всички възможни случаи с езика на хумора и закачката да напомняме на родителите, че тютюнопушенето е вредно. Така и самите ние изграждаме своя собствена отрицателна позиция към тютюнопушенето. С работата по проекта се опитваме да привлечем вниманието на възможно по-голям брой хора, за да чуят нашата позиция.
Разбира се, най-важно е децата от класа да изградят трайно отрицателно отношение към цигарите и пораствайки и попадайки в среда на пушачи да останат непушещи през целия си живот.
Направихме обширно проучване за вредата от цигарите и други зависимости и изработихме подробен постер, който споделихме с учениците от IV „а“, III „б“ и III „в“ клас. Представихме го и пред родителите, като заедно се забавлявахме с игри, които показват вредата от тютюневия дим. Материалите обобщихме в книга, която ще подарим на училищната библиотека. Изработихме презентации, в които съвсем по детски споделихме колко е вредно да се пуши. Истински успех за двугодишната ни работа е, че вече има родители, които трайно са отказали цигарите, което радва всички. Предстои съвместен излет с родителите с много изненади в парк „Кайлъка“, но без цигари сред природата.

Категории: Проекти