Милена Борисова
Първи стъпки в училище

Зелено предприемачество в I г клас на НУ Патриарх Евтимий

Зелено предприемачество в I г клас на НУ Патриарх Евтимий - Изображение 1

През цялата учебна година малките предприемачи от I „г” клас от НУ „Патриарх Евтимий” участват в онлайн сесии заедно с останалите деца от страната, работещи по програмата „Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките“, която се осъществява в партньорство на Джуниър Ачийвмънт с PEPCO Bulgaria.
Поредната среща бе свързана c една зелена идея- рециклиране на стари дрехи. Да се грижим за природата, като създаваме нещо полезно. Консултанти по темата са Делфинчетата и тяхната учителка София Бонева от 23 СУ „Фредерик Жолио- Кюри” в София. Учениците представиха модата във всички нейни разновидности и аспекти от живота.
„Човек се облича така, както се чувства”, споделиха те. Модата не е само занимание за жени, защото мъжете също искат да изглеждат добре.
Нашите домакини запознаха участниците с процеса на рециклиране и материалите, които се преработват. Споделиха и какво означава зеленият знак върху стоките. Разказаха за своята идея как от потник да изработим красива чанта, която ни помага да запазим планетата чиста от найлонови торбички.
Нетърпеливите предприемачи от I „г” клас бързо скроиха и украсиха своите чанти. Досетливи майки помогнаха и приготвиха подходящи материали и децата бяха щастливи, когато изпод ръцете им се появиха новите чанти и те с удоволствие поставиха в тях вещите си и ги метнаха на рамо.
Ето това е предприемачество в действие и учене чрез правене. Благодарим на Джуниър Ачийвмънт за прекрасните срещи и идеята да включат най- малките ученици в този проект, защото предприемачите не се раждат, те се създават!

 

Зелено предприемачество в I г клас на НУ Патриарх Евтимий - Изображение 2Зелено предприемачество в I г клас на НУ Патриарх Евтимий - Изображение 3Зелено предприемачество в I г клас на НУ Патриарх Евтимий - Изображение 4Зелено предприемачество в I г клас на НУ Патриарх Евтимий - Изображение 5
Категории: Проекти